Leerpad +Binnen de technische sector zien we een groot tekort aan enkele specifieke profielen. Tevens verwachten steeds meer bedrijven het schaap met vijf poten. Dit komt onder andere door de toenemende complexiteit van de technische werkzaamheden die moeten worden verricht.

Om toch te voorzien in de vraag naar schare profielen ontwikkelde USG Engineering het programma leerpad + om een profiel wat tegen het beoogde profiel aanligt om te scholen. Dit zorgt ervoor dat iemand die wellicht niet de juiste achtergrond heeft wel de functie kan vervullen.


De kandidaat is in staat om met kennis en kunde een functie zelfstandig uit te voeren.


In het leerpad PLUS traject wordt een kandidaat klaargestoomd voor de functie in spé. Het programma bestaat uit 4 delen, technische kennis, algemene kennis, competenties en werkveld verkenning. In het leermanagementsysteem van USG volgen de kandidaten deze cursussen. Aan het einde van het traject wordt er een badge uitgereikt waarmee de kandidaat een basisniveau kan aantonen. Niet allen interessant voor USG maar ook voor hemzelf.Om te voorzien in de toenemende vraag naar schare profielen heeft USG nu een krachtig middel. Tevens genieten de kandidaten zelf van de opgedane kennis omdat ze deze (aantoonbaar) kunnen meenemen in hun carrière.


USG Engineering Professionals is het aanspreekpunt voor organisaties die behoefte hebben aan technische expertise. Wij voorzien in deze vraag en leveren pragmatische oplossingen op het gebied van engineering.


Laatste wijziging: dinsdag, 15 november 2016, 12:19